Gå till innehåll

När konsten blivit ens liv

Hur är det egentligen med den del av livet som driver dig framåt? Jag har gjort flera livsval och de flesta har slutat med att jag tröttnat och gått vidare. Men så en dag tror jag att jag fann mitt kall. Konsten den kallade på mig från början handlade det mest om att jag tog till mig och läste på om äldre arkitektur. Därefter var det dags att få till kunskaperna kring konstnärer och jag lämnade hus och byggnader bakom mig för att bege mig in i färgens världen. Då small det bara till när jag hittade https://www.mynewart.se. Här kunde jag leta tavlor och annat dagarna i ända.

Här kunde jag leta och läsa mig till hur de olika målningarna kommit till. Det mest fantastiska för mig var hur en historia om en tavla kunde berättas i en bok eller en film. När jag läst allting kunde jag sedan gå och titta på berättelsens huvudperson, tavlan på riktigt och se hur den faktiskt återspeglade det som skrivits eller visats upp. Flera tankar om dagen ägnades åt att hela tiden vilja förstå mer och mer om skapandet av tavlorna.

Den yttersta konstformen

För mig blev det en kallelse att kunna skapa och se till att det blev ett fint motiv. Jag började grotta ner mig i tekniker och färger, sakta men säkert tog konsten över mitt liv. Mitt vanliga jobb på ekonomiavdelningen kändes inte intressant längre och jag tog mig stora friheter i att vara ledig och göra flera besök på konstgallerior på mina lunch raster. Så en dag kom chefen in och frågade om jag helt hade lämnat mitt intresse för ekonomi och det jobb jag hade. Efter en stunds tvekan kunde jag bara svara att jag säger upp mig jag ska bli konstnär.

Tuff tavelstart

Det var inte helt lätt att gå ifrån en fast inkomst till att försörja sig på att sälja tavlor. Men det gick bättre än vad jag trodde. Jag var inte en konstelitist som absolut inte ville måla de pågående trenden. Jag hade trots allt ekonomi som bas för det jag gjorde. Vilket fick till följd att jag surfade fram de mest populära motiven och därefter vad som sålde bäst. Tillsammans utgjorde det grunden när jag började skapa tavlor. Det hjälpte mig att snabbt knyta till mig flera butiker som gick med på att sälja mina tavlor online. Det hela växte ofantligt fort. Jag är fortfarande ingen känd konstnär. Men du har säkert sett in verk hemma hos någon av dina vänner helt ovetandes om att det skapats av en kapitalistisk konstnär.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Show Buttons
Hide Buttons